Biografi

Fotograf: Erik Betshammar

Jag föddes 1965 i Surte utanför Göteborg. När jag var elva år upptäckte jag hur lustfyllt det var att ljuga i min dagbok. Att skriva om det som skulle kunna vara  snarare än det som var  gav en frihetskänsla och en fläkt av det jag senare har tänkt är ett av skönlitteraturens främsta uppdrag : att skapa alternativa världar som påminner om att allting alltid kan vara annorlunda.  Sedan dess har jag skrivit prosa, poesi, dramatik och kulturjournalistiska texter.

Min första diktsamling publicerades 1985. Min första roman kom ut 1999 och hette Vaka natt. Därutöver har jag skrivit tre diktsamlingar, en barnbok, en berättelsesamling, två lättlästa romaner och en teatermonolog i bokform. Jag har också skrivit pjäser som har spelats bland annat på Folkteatern i Göteborg, Teater Uno, Backa Teater, Unga Dramaten, Högskolan för scen och musik och Radioteatern. Människorna i mina  berättelser lever ofta i mentala gränstrakter där gränsen mellan oskuld och skuld är förvirrande tunn. Ibland tänker jag att allt jag skriver är kärlekshistorier.

Som kulturskribent är jag ofta på jakt efter förbindelser mellan samhälle och konst,  mellan trender och tabun, personligt och offentligt. Mest skriver jag i Göteborgs-Posten